BONNELI MADRAC EXCLUSIVE 160X200

BONNELI MADRAC EXCLUSIVE 160X200

Prodajna jedinica: komad

Prodajna jedinica: komad

1

Pošaljite upit

  SKU: 6004079100009 Kategorija:

  Opis

  1  DŽEPNO JEZGRO 16cm
  1  EcoFilc tvrdo impregniran
  1  HR Pena 4cm (obostrano
  1  Latex 7cm sa 7 zona tvrdoće
  1  Zaštitno platno
  1  Yuflin
  1  Skidajuća štepana navlaka sa antialergijskom zaštitom 80% pamuk 20% poliester
  1  Ivična ojačanja od HR PENE debljine 8 cm

   

  Ovaj odličan madrac predstavlja kombinaciju džepnog žičanog jezgra kvalitetne konstrukcije, HR pjene i čak 7 cm lateksa sa 7 zona tvrdoće koja Vam pruža superioran komfor.

  Džepno žičano jezgro nudi izuzetnu podršku pomoću opruga koje su pojedinačno upakovane u platnene džepiće što omogućava da se oblikuju po Vašem tijelu prateći pokrete tokom spavanja.

  Džepići se ponašaju kao klipovi što im omogućava da se pomjeraju nezavisno jedan od drugog što dovodi do pravilne raspodjele težine i smanjenja prenošenja pokreta sa jedne na drugu stranu madraca. Džepići pružaju i udobnost i potporu dok se pomjeraju u skladu sa Vašim oblikom i pokretima tijela tokom spavanja onemogućavajući da se otkotrljate tokom noći što ovom madracu daje značajnu kvalitetu.

  HR pjena je materijal visokih performansi koji karakterizira visoka elastičnost i izrazit efekt opruge kao i izuzetna trajnost i izdržljivost. HR pjena (hladno livena pjena) je napravljena na bazi poliuretana kao i sve druge sintetičke pjene ali je neusporedivo bolja. Ova pejne su sačinjene od otvorenih ćelija što omogućava neometan protok zraka čineći površinu za spavanje svježijom i čišćom. HR pjene se odlikuju izuzetnim ortopedskim svojstvima i pogodne su za osobe sa povećanom tjelesnom težinom i osobe koje imaju problema sa vratom, kičmom i kukovima.

  Lateks je prirodan materijal koji se pravi od kaučuka. Ovaj materijal pruža čvrstu a prilagodljivu podlogu za spavanje. Ćelijska struktura lateksa omogućava madracu da diše. Lateks je materijal koji je negostoljubiv za grinje i bakterije čineći time higijensku površinu za spavanje. Sedam anatomskih zona potpore pruža savršenu ortopedsku podršku Vašem vratu, ramenima, leđima, kukovima i nogama. Lateks je materijal koji ne mijenja i ne gubi oblik što omogućava dugotrajnu pravilnu potporu Vašem tijelu.

  Exclusive madrac se potpuno prilagođava Vašem tijelu uz smanjeni povratni pritisak na tijelo i time omogućava prirodan i zdrav san. Vaše tijelo ima podršku točno gdje je to potrebno što ublažava bolove u leđima, vratu i kukovima.
  Silikonska vlakna omogućavaju optimalnu razmjenu temperature između tijela i madraca čineći spavanje ugodnijim.

  Pri izradi Exclusive madraca  korištena je kombinacija materijala koja omogućava odličnu izmejnu vlage i provodljivost zraka.

  Exclusive madrac ima skidajuću štepanu navlaku sa antialergijskom i antibakterijskom zaštitom koja sadrži 80 % pamuka i 20 % poliestera. Navlaku možete oprati u mašini za veš na 30 ⁰C što je čini lakom za održavanje.
  Exclisive madrac pruža superioran komfor i maksimalnu relaksaciju.